recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken biefreepjes met ui, paprika en teriyakisaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - teriyakimarinade (125 ml)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - (roerbak)olie (2 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - biefreepjes (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met rijst en wortel-koriandersalade.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Rasp de verse gember; Snijd de rode uien in dunne partjes; Snijd de rode paprika in reepjes.
  • 3 Meng het vlees met de knoflook, gember en peper en laat dit 10 minuten staan.
  • 4 Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in gedeelten op hoog vuur bruin.
  • 5 Schep het op een bord.
  • 6 Roerbak de ui en paprika 2-3 minuten en schep het vlees en de teriyakimarinade erdoor.
  • 7 Verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur tot het vlees omhuld is met saus.
  • 8 Strooi de koriander erover.
  • 9 Wijntip: Volle rode wijn, bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon of Shiraz uit Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.