recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken biefstuk met paksoi

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - sesamzaad (1 eetlepel)
  • - paksoi (1 struikje)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - sesamolie (4 eetlepels)
  • - maïzena (1 theelepel)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - biefstuk (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pandanrijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode ui in dunne partjes; Snijd de paksoi in repen.
  • 3 Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.
  • 4 Meng de sojasaus, sambal en maïzena in een diep bord en schep de biefstuk erdoor.
  • 5 Laat dit 5 minuten staan.
  • 6 Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur snel bruin.
  • 7 Schep het op een bord.
  • 8 Verhit de rest van de sesamolie in de wok en roerbak de ui 2 minuten.
  • 9 Schep de paksoi erdoor en roerbak alles in 3-4 minuten beetgaar.
  • 10 Schep het vlees en de rest van de marinade erdoor en warm alles nog even door.
  • 11 Strooi het sesamzaad erover.
  • 12 Wijntip: Frisse, iets zoete witte wijn, zoals Riesling, Edelzwicker of Huiswijn Moelleux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.