DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Roergebakken boerenkool met baharat en zalm

Hoofdgerecht Gemiddeld 30 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk en 3 el olijfolie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Stap 2 Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de zalm 8 minuten. Keer halverwege. Stap 3 Neem de pan van het vuur en laat met de deksel erop 10 minuten staan. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Stap 4 Voeg de wortel, baharat en 2 el water toe en roerbak 5 minuten. Voeg de boerenkool in delen toe en roerbak tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Stap 5 Serveer met de aardappelpuree en zalm.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 607 kcal
Eiwit 25 g
Koolhydraten 60 g
Vet 27 g
Waarvan verzadigd 5 g
Trefwoorden
receptenseizoen