recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken kip met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - rode uien (2 )
  • - broccoli (500 gram)
  • - mihoen (250 gram)
  • - kipfilet (300 gram)
  • - Wokolie (3 eetlepels)
  • - versgemalen peper
  • - gemberpoeder (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kipfilet in plakjes, de uien in dunne partjes en de broccoli in roosjes.
  • 2 Snijd de stronken van de broccoli in plakjes.
  • 3 Meng in een diep bord de knoflook met gemberpoeder, royaal peper en 2/3 van de wokolie.
  • 4 Schep de blokjes kip erdoor en laat ze 5 minuten liggen.
  • 5 Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen.
  • 6 Kook de broccoli in ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar.
  • 7 Spoel de broccoli in een vergiet onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 8 Roerbak de kipreepjes met marinade en de uipartjes in een wok op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • 9 Schep de broccoli erdoor en voeg de sojasaus toe.
  • 10 Warm het gerecht nog even goed door.
  • 11 Meng 1/3 van de wokolie door de uitgelekte mihoen.
  • 12 Verdeel de mihoen over diepe borden schep de kip met broccoli erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.