recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken kip met peultjes en mango

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - peultjes (150 g)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - (roerbak)olie (3 eetlepels)
  • - mango (1 rijpe)
  • - sambal (1 theelepel)
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kipfilet (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met pandanrijst of mie.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de kipfilet in dunne plakjes; Pers de knoflook uit; Rasp de verse gemberwortel; Snijd de rode uien in dunne partjes; Halveer de peultjes; Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 3 Meng de kipfilet in een kom met knoflook, gember, sambal en zwarte peper en laat dit 5 minuten staan.
  • 4 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 5 Verhit de olie in een wok en roerbak de kip op hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
  • 6 Schep de kip op een bord en roerbak de uipartjes, peultjes en bosui 3-4 minuten op hoog vuur.
  • 7 Voeg de afgemeten hoeveelheid water toe en roerbak nog 2 minuten.
  • 8 Schep de kip en mango erdoor en warm het gerecht nog even heel goed door.
  • 9 Breng op smaak met zout en peper of met een scheutje sojasaus.
  • 10 Wijntip: Witte wijn, zoals Chardonnay uit Chili of Argentinië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.