recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken kip met rode ui, gember en paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (1 eetlepels)
  • - zoete chilisaus (1 eetlepels)
  • - paksoi (1 struik)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - kipfilet (400 g)
  • - rode peper zonder zaadjes (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - verse gember (2 cm)
  • - (roerbak)olie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met basmatirijst.
  • 2 Voorbereiding: Rasp de verse gember; Pers de knoflook; Hak de rode peper zonder zaadjes fijn; Snijd de kipfilet in reepjes; Snijd de rode uien in dunne partjes; Snijd de paksoi in brede repen.
  • 3 Verhit de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook en rode peper tot het gaat geuren.
  • 4 Schep de kipfilet erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  • 5 Schep de uien en witte stukken paksoi erdoor en roerbak 2 minuten.
  • 6 Schep dan de paksoibladeren erdoor en laat ze op hoog vuur slinken.
  • 7 Voeg de chilisaus en sojasaus toe en warm nog heel even door.
  • 8 Wijntip: Iets mollige witte wijn, bijvoorbeeld Pinot Blanc of Vouvray.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.