recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken knolselderij met boerenkool en cashewnoten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zout
  • - water (100 ml)
  • - gezouten cashewnoten (100 gram)
  • - panklare boerenkool (300 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - grote ui (1 )
  • - koolzaadolie bak & braad (3 eetlepels)
  • - knolselderij (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de knolselderij in plakken van anderhalve cm dik.
  • 3 Snijd de schil van de plakken en spoel de plakken zo nodig schoon.
  • 4 Snijd de plakken in blokjes van anderhalve cm.
  • 5 Verwarm de koolzaadolie in een wok en schep de ui, knolselderij en kerriepoeder erdoor.
  • 6 Roerbak het twee tot drie minuten.
  • 7 Schep dan de boerenkool erdoor en laat de boerenkool al omscheppend slinken.
  • 8 Voeg het water met wat zout toe.
  • 9 Verwarm de groenten nog zes tot acht minuten tot ze beetgaar zijn, schep regelmatig om.
  • 10 Laat het vocht verdampen.
  • 11 Schep op het laatst de cashewnoten erdoor en warm het gerecht nog heel even door.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.