recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken pangafilet met sperziebonen

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - zout versgemalen peper
  • - gekruide tomatensaus (200 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (djinten) (1 theelepel)
  • - chili poeder (0.5 eetlepel)
  • - rode uien (2 )
  • - winterwortel (300 gram)
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - pangafilets (1 zak)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de pangafilet ontdooien zoals aangegeven op de verpakking.
  • 2 Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
  • 3 Snijd de wortel in blokjes.
  • 4 Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 5 Snijd de uien in dunne partjes.
  • 6 Meng in een kom het chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak.
  • 7 Snijd de pangafilets in stukken van 3-4 cm en schep ze door het kruidenmengsel.
  • 8 Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten.
  • 9 Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  • 10 Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe.
  • 11 Warm het gerecht nog even zachtjes door.
  • 12 Lekker met couscous.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.