recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken ratatouille met gegrilde kipfilet

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gedroogde provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - tomaten (2 stuks)
  • - aubergine (1 stuks)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - courgette (1 stuks)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - kipfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui grof; Hak de knoflook fijn; Snijd de courgette in blokjes; Snijd de rode paprika in blokjes; Snijd de aubergine in blokjes; Snijd de tomaten in blokjes.
  • 3 Snijd de kipfilets diep in en klap ze open.
  • 4 Wrijf ze in met zout, peper, azijn en de helft van de olijfolie.
  • 5 Rooster de kipfilets in een hete grillpan in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 6 Keer ze regelmatig.
  • 7 Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok en schep de ui, knoflook, courgette, paprika en aubergine erdoor.
  • 8 Roerbak de groenten 4-6 minuten op hoog vuur bruin.
  • 9 Schep de blokjes tomaat erdoor en laat de groente in nog 3-4 minuten op matig hoog vuur gaar worden.
  • 10 Breng de ratatouille op smaak met zout en peper.
  • 11 Wijntip: Droge rosé, bijvoorbeeld Vega Libre of Hoop Huis.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.