recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken tilapia met peultjes

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - bosworteltjes (3 stuks)
  • - tilapia (250 g)
  • - verse gemberwortel (1 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - (wok)olie (3 eetlepels)
  • - peultjes (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pandanrijst.
  • 2 Voorbereiding: Halveer de peultjes; Pers de knoflook uit; Rasp de verse gemberwortel; Snijd de tilapia in repen; Snijd de bosworteltjes schuin in plakjes; Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm.
  • 3 Kook de peultjes 3-4 minuten in ruim kokend water, spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 4 Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember 1 minuut.
  • 5 Roerbak de tilapia en wortel 3-4 minuten en schep dan de peultjes en bosui erdoor.
  • 6 Voeg sojasaus naar smaak toe en verwarm het gerecht nog 2-3 minuten.
  • 7 Wijntip: Mildzoete witte wijn, bijvoorbeeld Duitse Riesling Halbtrocken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.