recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken varkensreepjes met broccoli en mango

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (3 eetlepel(s))
  • - bosuitjes (3 )
  • - varkensfiletlapjes (400 gram)
  • - limoen, geraspte schil en sap (1 )
  • - rode peper (1 )
  • - verse gemberwortel (2 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - (rijst)olie (3 eetlepel(s))
  • - mango (1 )
  • - broccoli (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
  • 2 Schil de stronk en snijd hem in blokjes.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Rasp de gemberwortel.
  • 5 Ontdoe de peper van de zaadjes en hak de peper fijn.
  • 6 Snijd de bosui in stukjes van circa 2 cm.
  • 7 Stoom de broccoliroosjes en –blokjes in een stoompan boven kokend water in 8 minuten beetgaar.
  • 8 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • 9 Halveer de plakken.
  • 10 Snijd de varkenslapjes in reepjes.
  • 11 Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook, gember, rode peper en limoenrasp 1 minuut op zacht vuur tot het lekker gaat ruiken.
  • 12 Schep de reepjes vlees en de bosuitjes erdoor en roerbak ze op hoog vuur in 2 minuten bruin.
  • 13 Schep de broccoli en mango met 1-2 eetlepels limoensap en de sojasaus erdoor en warm het gerecht al omscheppend in nog 2-3 minuten goed door.
  • 14 Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.
  • 15 Lekker met basmatirijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.