recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken varkensreepjes met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - rode uien (2 )
  • - Wokolie (3 eetlepels)
  • - gemberpoeder (2 theelepels)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - varkens roerbakreepjes (300 gram)
  • - broccoli (500 gram)
  • - mienestjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de rode uien in dunne partjes.
  • 3 Snijd de broccoli zo dat u broccoliroosjes heeft en snijd de stronk in plakjes.
  • 4 Kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzingen.
  • 5 Kook in een pan met ruim water de broccoli in 4 minuten beetgaar.
  • 6 Spoel de broccoli in een vergiet onder koud water en laat de groente goed uitlekken.
  • 7 Meng de reepjes vlees met de knoflook, sambal, gemberpoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper en de wokolie.
  • 8 Bak het vlees in een hete wok op hoog vuur al omscheppend bruin.
  • 9 Bak de partjes ui 1-2 minuten mee.
  • 10 Schep de broccoliroosjes en –plakjes en de sojasaus erdoor en warm alles nog even goed door.
  • 11 Verdeel de mie over diepe borden en schep het varkensvlees met broccoli erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.