recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken varkensvlees met bosui en paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - eiermie (250 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gemberpoeder (2 theelepels)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - maïzena (2 theelepels)
  • - varkensreepjes (300 gram)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (6 )
  • - paksoi (1 struik)
  • - water (50 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook; Snijd het groen van de bosuitjes in stukken van 3 cm; Snijd de paksoi in brede repen.
  • 2 Kook de mie volgens de aanwijzingen gaar.
  • 3 Meng de knoflook met gemberpoeder, komijn, royaal versgemalen zwarte peper, zout en maïzena.
  • 4 Schep het vlees erdoor.
  • 5 Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 3 minuten bruin.
  • 6 Schep het op een bord.
  • 7 Roerbak de bosui en paksoi 2 minuten.
  • 8 Voeg water toe en smoor de groente in 2-3 minuten gaar.
  • 9 Schep het vlees erdoor en warm alles goed door.
  • 10 Verdeel de afgegoten mie over wijde kommen en schep het roergebakken vlees met groente erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.