recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken witlof met pekelvlees

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (800 gram)
  • - pastrami (250 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - witlof (6 struikjes)
  • - zwarte olijven zonder pit (12 )
  • - zachte geitenkaas (75 gram)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en kook deze in 25 minuten gaar.
  • 2 Snij het vlees in kleine stukjes.
  • 3 Bak het vlees in een hete wok met 2/3 van de olijfolie al omscheppend bruin.
  • 4 Schep het op een bord en houd het warm.
  • 5 Voeg de rest van de olijfolie toe en roerbak de grof gesnipperde ui en de in repen van 3cm gesneden witlof in 4-6 minuten beetgaar.
  • 6 Schep het vlees en de gehalveerde olijven erdoor en warm alles nog even door.
  • 7 Schep het gerecht in diepe borden en strooi de verkruimelde geitenkaas en fijngehakte peterselie erover.
  • 8 Geef de aardappelen erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.