recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rolletjes van varkensschnitzel met rauwe

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - boter (25 g)
  • - tomaatjes op olie (2 gedroogde)
  • - rauwe ham (4 plakjes)
  • - ongepaneerde varkensschnitzels (4 stuks)
  • - courgette (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pasta en een gemengde groene salade met broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de tomaatjes op olie in dunne reepjes.
  • 3 Schaaf van de courgette met een kaasschaaf 4 brede, lange plakken.
  • 4 Kruid de schnitzels met zout en peper en leg er een plak ham en een plak courgette op.
  • 5 Leg de tomaatreepjes aan een korte kant, rol de schnitzels stevig op en steek ze vast met een cocktailprikker.
  • 6 Bak de rolletjes in een koekenpan met hete boter rondom bruin.
  • 7 Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij en stoof de rolletjes in 10-15 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Keer ze regelmatig.
  • 9 Wijntip: Droge rosé of sappige witte wijn, bijvoorbeeld Verdicchio dei Castelli di Jesi.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.