recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romig bananenijs met blauwe bessen

Nagerecht
6 personen
70 min
Ingrediënten
  • - blender of keukenmachine
  • - bosbessen (125 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - griekse yoghurt met 10% vet (150 ml)
  • - honing (4 eetlepels)
  • - sap van een citroen (0.5 )
  • - bananen (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bananen in plakjes.
  • 2 Pureer de bananen in een blender of keukenmachine en meng het citroensap, de honing en de yoghurt erdoor.
  • 3 Klop in een kom de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het bananenmengsel.
  • 4 Spatel ook de bosbessen erdoor.
  • 5 Doe dit mengsel over in een diepvriesbak en laat het ijs in 3-4 uur bevriezen.
  • 6 Schep het ijs na 2 uur goed door met een vork en schraap het al gevormde ijs van de wanden en meng alles goed.
  • 7 Je kunt het ijs dan ook met een staafmixer weer fijner maken, hierdoor maak je de structuur van het ijs fijner en romiger.
  • 8 Serveer het ijs in hoorntjes of in coupes met vers rood fruit.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.