recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romig rijsttoetje met aardbeien

Nagerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - aardbeien (250 gram)
  • - bitterkoekjes (2 )
  • - slagroom (250 ml)
  • - suiker (4 eetlepels)
  • - gekookte rijst (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Maak in een pan met een dikke bodem de rijst met een vork los.
  • 2 Roer de suiker en de helft van de room erdoor.
  • 3 Verwarm het rijstmengsel 3-4 minuten op zacht vuur tot de rijst de room heeft opgenomen.
  • 4 Roer van het vuur af de bitterkoekjes erdoor.
  • 5 Laat de rijst afkoelen.
  • 6 Houd per persoon een aardbei achter voor garnering en snijd de rest van de aardbeien in vieren.
  • 7 Klop de resterende slagroom stijf en spatel de room luchtig door de rijst.
  • 8 Schep ook de aardbeien erdoor.
  • 9 Schep het rijsttoetje in schaaltjes en garneer met de achtergehouden aardbeien.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.