recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige farfalle met zalm uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - geraspte jongbelegen kaas (50 gram)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - verse zalmfilet (350 gram)
  • - versgeraspte nootmuskaat
  • - crème fraîche (200 ml)
  • - stevige tomaten (4 grote)
  • - preien (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - farfalle (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snijd de prei in dunne ringen.
  • 3 Snijd de zalm in stukken.
  • 4 Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en smoor de preiringen in 2 minuten beetgaar.
  • 6 Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  • 7 Snijd het vruchtvlees in repen.
  • 8 Roer in een kom de crème fraîche los met nootmuskaat, versgemalen peper en wat zout.
  • 9 Laat de farfalle even in een vergiet uitlekken en schep het dan door het roommengsel.
  • 10 Schep ook de prei en tomaat erdoor.
  • 11 Verdeel het mengsel in de ovenschaal.
  • 12 Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en citroensap en leg ze tussen de pasta.
  • 13 Strooi de kaas erover.
  • 14 Bak de pasta met zalm in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Lekker met een gemengde salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.