recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige fettucine met garnalen, venkel en sinaasappel

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - babyleaf (75 gr)
  • - verse fettucini (500 gr)
  • - venkelzaadjes (1.5 el)
  • - rozijnen (1 el)
  • - appelazijn (1 el)
  • - olijfolie (3 el)
  • - wokgarnalen (400 gr)
  • - kookroom (150 ml)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - sinaasappel (1 )
  • - ui (1 grote)
  • - venkel (1 grote)
Bereidingswijze
  • 1 Haal de bovenste topjes van de venkel, bewaar het loof.
  • 2 Snijd de venkel doormidden en verwijder de kern.
  • 3 Snijd in dunne reepjes.
  • 4 Snijd de ui in blokjes van 1 cm, bak deze samen met de venkel circa 5 minuten aan in een hapjespan op matig vuur met wat olijfolie.
  • 5 Breng een pan met 4.5 liter water aan de kook.
  • 6 Schil de helft van de sinaasappel met een dunschiller, schil zo dun dat alleen het oranje gedeelte eraf wordt geschild.
  • 7 Hak deze schil fijn.
  • 8 Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappel en snijd de schil eraf zodat je het vruchtvlees ziet.
  • 9 Snijd met een scherp mes de partjes eruit en vang het sap op.
  • 10 Zet het vuur van de hapjespan hoog en blus af met de wijn en sinaasappelsap.
  • 11 Laat 5 minuten inkoken, voeg dan de room toe.
  • 12 Laat ook 5 minuten inkoken of tot sausdikte is bereikt, voeg dan de garnalen en sinaasappelschil toe.
  • 13 Breng op smaak met peper en zout.
  • 14 Maak in een mengkom de dressing van de olie, azijn, rozijnen en wat zout.
  • 15 Rooster de venkelzaadjes kort in een kleine droge koekenpan op hoog vuur.
  • 16 Voeg zout toe aan het kokende water, kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
  • 17 Meng de hete pasta door de saus.
  • 18 Meng de babyleaf door de dressing, doe in een saladekom en bestrooi met de venkelzaadjes en het loof.
  • 19 Serveer de pasta in diepe borden met de sinaasappelpartjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.