recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige mierikswortelsoep met gerookte forel

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - waterkers (4 takjes)
  • - gerookte forel (150 g)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - geraspte mierikswortel (potje) (3 eetlepels)
  • - slagroom (250 ml)
  • - visfond (2 potten)
  • - petit pains (2 meergranen)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de verse dille fijn; Snijd de gerookte forel in reepjes.
  • 2 Snijd de petit pains schuin in lange plakken en rooster ze goudbruin in een grillpan.
  • 3 Breng in een pan de visfond met de room aan de kook.
  • 4 Roer de mierikswortel en dille erdoor en laat de soep 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • 5 Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 6 Schep de soep in warme diepe borden en drapeer in het midden een bergje van reepjes gerookte forel.
  • 7 Garneer met een klein takje waterkers.
  • 8 Serveer de gegrilde broodjes erbij.
  • 9 Wijntip: Een volle witte wijn, zoals Mâcon Villages Grandes Vignes of Kleinrivier Chardonnay.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook kookroom gebruiken in plaats van slagroom.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.