recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige pasta met groenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse room met knoflook en fijne kruiden (1 bakje)
  • - penne (300 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - kipblokjes (400 g)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - courgette (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met geraspte oude kaas.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de courgette in blokjes; Snijd de rode paprika in stukken; Snijd de gele paprika in stukken; Snijd de rode uien in partjes.
  • 3 Schep de courgette, paprika, ui, kip en tijm in een bakblik of lage ovenschaal door elkaar en maal er peper naar smaak boven.
  • 4 Schep de olijfolie erdoor en rooster de groenten en kip onder een hete grill in 10 minuten bruin en gaar, schep ze regelmatig om.
  • 5 Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 6 Giet de penne af en schep de groenten met kip en de Verse room erdoor.
  • 7 Warm de pasta nog even door en schep het gerecht dan in diepe borden.
  • 8 Wijntip: Droge rosé of lichte rode wijn, bijvoorbeeld Californische Ruby Cabernet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.