recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige pasta met ham, broccoli en cherrytomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - nootmuskaat
  • - ham (150 gram)
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - eieren (3 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ui, grof gesnipperd (1 )
  • - cherrytomaten (250 gram)
  • - broccoli (500 gram)
  • - penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • 2 Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in twaalf minuten beetgaar.
  • 3 Snijd intussen de roosjes van de broccoli.
  • 4 Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes.
  • 5 Kook de broccolistronk en -roosjes in een pan met ruim kokend water in vier minuten beetgaar.
  • 6 Verdeel de tomaten en uisnippers in een bakblik en schep ze om met wat zout, peper en olijfolie.
  • 7 Schuif het bakblik tien cm onder de hete grill en rooster de tomaatjes 4-6 minuten tot de velletjes knappen.
  • 8 Klop in een kom de eieren los met geraspte kaas, wat zout, peper en naar smaak wat nootmuskaat.
  • 9 Klop er een soeplepel pastakookvocht door.
  • 10 Giet de pasta af, zet de pan terug op heel zacht vuur en voeg dan al roerend het eimengsel toe.
  • 11 Blijf roeren tot de pasta wordt omhuld door een romige saus.
  • 12 Snij de ham in reepjes en schep de ham erdoor.
  • 13 Verdeel de romige pasta over diepe borden.
  • 14 Verdeel de tomaatjes met ui en de broccoli erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.