recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige pasta met paprika en garnalen

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - pasta (penne of farfalle) (150 g)
  • - citroen (1 )
  • - olijfolie extra vierge (2 eetlepels)
  • - rode paprika (1 )
  • - slagroom (250 ml)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - hollandse garnalen (100 g)
  • - geraspte parmezaanse kaas (25 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de paprika in blokjes; Hak de verse basilicum fijn.
  • 2 Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • 3 Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf.
  • 4 Pers de citroen uit.
  • 5 Verwarm de olie in een wok en schep de paprika, geraspte citroenschil en 1 eetlepel citroensap erdoor.
  • 6 Smoor de paprika in 8 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Roer de slagroom, basilicum, zout en peper erdoor.
  • 8 Roer er ook enkele eetlepels kookvocht van de pasta door.
  • 9 Giet de pasta af.
  • 10 Schep de pasta met de garnalen door de roomsaus en warm alles nog heel even door.
  • 11 Schep de pasta met saus in diepe borden en strooi de kaas erover.
  • 12 Wijntip: Volle witte wijn (chardonnay, Macon blanc).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.