recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige pasta met zalm en rucola

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (50 g)
  • - gerookte zalm (200 g)
  • - rucola (75 g)
  • - koksroom (200 ml)
  • - knoflook (1 teentje)
  • - verse basilicum (25 g)
  • - spaghetti (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een tomatensalade.
  • 2 Voorbereiding: Hak de verse basilicum fijn; Snijd de gerookte zalm in repen; Schaaf de parmezaanse kaas in flinte.
  • 3 Kook de pasta in een pan met ruim water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Pureer de basilicum met de knoflook en koksroom in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde saus.
  • 5 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Giet de pasta af en roer de basilicumsaus erdoor.
  • 7 Warm de pasta nog heel even door en schep rucola en zalmrepen erdoor.
  • 8 Schep de pasta in twee diepe borden en strooi de parmezaanse kaas erover.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, als chardonnay, Macon Villages Blanc, Gewurztraminer.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook tagliatelle gebruiken in plaats van spaghetti.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.