recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige penne met asperges en beenham

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (75 g)
  • - beenham (vleeswaar) (150 g)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - bieslook (3 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - ricotta (250 g)
  • - penne rigate (300 g)
  • - witte asperges (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Knip de bieslook fijn; Snijd de verse basilicum in reepjes; Snijd de beenham (vleeswaar) in reepjes.
  • 2 Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd ze in stukken van 4 cm.
  • 3 Kook de asperges in een flinke bodem water met zout in 10 minuten gaar.
  • 4 Kook intussen de penne gaar volgens de aanwijzingen.
  • 5 Roer in een pan de ricotta los met een soepopscheplepel aspergevocht.
  • 6 Roer het citroensap met de kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 7 Schep de uitgelekte pasta en asperges en de hamreepjes erdoor en warm het gerecht op zacht vuur nog 2-3 minuten door.
  • 8 Verdeel de pasta over diepe borden en strooi de parmezaanse kaas erover.
  • 9 Wijntip: Ronde witte wijn, bijvoorbeeld Huiswijn wit droog Côtes de Gascogne.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.