recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige preisoep met ham

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - slagroom (125 ml)
  • - achterham (2 plakjes)
  • - hardgekookt ei (1 )
  • - kippenbouillon (750 ml)
  • - kruimige aardappelen (250 gram)
  • - boter (25 gram)
  • - preien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: Staafmixer.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
  • 3 Snijd het wortelstukje van de preien en snijd de preien vanaf deze kant in flinterdunne ringen.
  • 4 Ga door tot de preibladeren donkergroen en stug worden.
  • 5 Houd vier eetlepels mooie groene preiringen achter voor garnering.
  • 6 Smelt de boter in een soeppan en schep de rest van de prei met de aardappelblokjes erdoor.
  • 7 Smoor de prei afgedekt drie minuten.
  • 8 Schenk de bouillon erbij en kook de prei en aardappel in tien minuten zachtjes gaar.
  • 9 Pel intussen het ei en halveer het.
  • 10 Wrijf de helften boven een kommetje door een niet te fijne zeef tot mooi lichtgele en witte korreltjes.
  • 11 Snijd de plakjes ham in flinterdunne reepjes.
  • 12 Schenk de room bij de prei en pureer alles met de staafmixer tot een mooie gladde en lichtgebonden soep.
  • 13 Warm de soep nog heel even zachtjes door.
  • 14 Schep de preisoep in warme diepe borden en verdeel in het midden een bergje van korreltjes ei, reepjes ham en preiringetjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.