recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige rabarbertaart

Bijgerecht
10 personen
240 min
Ingrediënten
  • - springvorm 24 cm ø
  • - slagroom (250 ml)
  • - griekse yoghurt (500 gram)
  • - roomboter spritsen (175 gram)
  • - frambozenjam of bowvruchtenjam (6 eetlepels)
  • - granaatappelsap (150 ml)
  • - rabarber (500 gram)
  • - gelatine (10 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de rabarber in stukjes.
  • 2 Klop de slagroom stijf.
  • 3 Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  • 4 Kook de stukjes rabarber in het granaatappelsap in 10 minuten zachtjes gaar en roer ze daarna met de helft van de jam tot een dikke moes.
  • 5 Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerende op in de warme moes.
  • 6 Laat de rabarber afkoelen tot lauwwarm.
  • 7 Maal de spritsen in de keukenmachine tot fijne kruimels en meng deze met de rest van de jam tot een samenhangend deeg.
  • 8 Druk het deeg uit op de bodem van de ingevette springvorm.
  • 9 Schep 2/3 van de rabarbermoes in een kom, roer de yoghurt erdoor en spatel er vervolgens de slagroom luchtig door.
  • 10 Schep dit mengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad.
  • 11 Strijk de rest van de rabarbermoes in een dunne laag erover uit.
  • 12 Laat de taart in de koelkast in 3-4 uur stevig worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.