recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige saus van tomaten

Fusion
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - tomaten (6 stuks)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - knoflook (4 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de bosuitje in dunne ringetjes; Halveer de tomaten.
  • 2 Bak de tenen knoflook in een steelpan met warme olie op laag vuur tot ze van binnen zacht zijn.
  • 3 Laat ze in de olie afkoelen.
  • 4 Knijp de tenen tussen duim en wijsvinger boven de crème fraîche uit en meng ook de bosui, kappertjes en peterselie erdoor.
  • 5 Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Bestrijk de tomaten met de knoflookolie en rooster ze 3-4 minuten in een hete grillpan.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.