recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige tagliatelle met Parmaham

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse parmezaanse kaas (50 gram)
  • - basilicum- of oreganoblaadjes
  • - parmaham (150 gram)
  • - koelverse tagliatelle (250 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd ham in brede repen en schaaf de kaas in dunne flinters.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
  • 4 Roer de room met wat zout en peper erdoor en laat de room 2-3 minuten zachtjes inkoken.
  • 5 Kook de tagliatelle (of fetuccine) beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 6 Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken en roer de pasta door de room.
  • 7 Rol met een vork vier nestjes van de tagliatelle en laat elk nestje in het midden van een bord glijden.
  • 8 Schep de resterende room in de pan over de tagliatelle.
  • 9 Drapeer de repen ham in de holte van de nestjes en verdeel de kaasflinters en basilicum- of oreganoblaadjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.