recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige tagliatelle met rivierkreeftjes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - rivierkreeftjes (200 gram)
  • - kerstomaatjes (250 gram)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - pittige paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - bleekselderij (4 stengels)
  • - grote ui (1 )
  • - tagliatelle (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de bleekselderij in blokjes.
  • 4 Hak de knoflooktenen fijn.
  • 5 Fruit de ui, bleekselderij en knoflook 3 minuten zachtjes in een hapjespan met twee eetlepels olijfolie.
  • 6 Roer de helft van de paprikapoeder erdoor en bak nog een minuut.
  • 7 Voeg een flinke opscheplepel pastakookvocht toe en roer de crème fraîche erdoor en laat de saus even sudderen.
  • 8 Bak de kerstomaatjes in een koekenpan met een eetlepel olijfolie tot de velletjes openknappen.
  • 9 Roer de uitgelekte tagliatelle door de roomsaus en schep de pasta in diepe borden.
  • 10 Verdeel de rivierkreeftjes en kerstomaatjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.