recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige tagliatelle met zalm en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (4 liter)
  • - elstar appel (1 )
  • - gladde mosterd (1 eetlepel(s))
  • - dille (6 takjes)
  • - kookroom (250 ml)
  • - gerookte zalmsnippers (150 gram)
  • - broccoli (400 gram)
  • - tagliatelle (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng het water met wat zout aan de kook in een grote pan.
  • 2 Snijd de broccoli in roosjes en kook deze circa 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • 3 Schep ze uit de pan en doe ze in een bak met ijskoud water.
  • 4 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in dezelfde pan.
  • 5 Kook intussen in een grote hapjespan de room in tot de helft overblijft.
  • 6 Dit duurt op hoog vuur zo’n 10 minuten.
  • 7 Zet het vuur laag, voeg de zalm en broccoli toe.
  • 8 Hak 2/3 deel van de takjes dille fijn en voeg ook deze toe.
  • 9 Maak de room stevig op smaak met mosterd, zout en witte peper.
  • 10 Snijd de ongeschilde appel tot fijne lucifers.
  • 11 Giet de pasta af en meng met de saus in de hapjespan.
  • 12 Verdeel de pasta over diepe borden.
  • 13 Garneer met de appel en overgebleven dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.