recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige tomatensoep met paprikasterretjes

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (500 ml)
  • - gele paprika (1 )
  • - ui (1 )
  • - boter (1 eetlepel)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - groentebouillon tablet (1 )
  • - slagroom (125 ml)
  • - peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadjes.
  • 2 Steek of snijd kleine sterretjes uit de stukken paprika.
  • 3 Pel de ui en snijd hem in stukjes.
  • 4 Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 5 Roer de tomaatstukjes met het tomatensap erdoor en voeg de Italiaanse kruiden toe.
  • 6 Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk het water erbij.
  • 7 Breng alles al roerende aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes door koken.
  • 8 Pureer de soep tot hij mooi glad is en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 9 Schep de tomatensoep in diepe borden en schenk in het midden een beetje room.
  • 10 Leg de sterretjes in de soep en strooi de peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.