recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige witte aspergesoep met nootmuskaat en Parmezaanse kaas

Voorgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - bladpeterselie
  • - bosuitjes (2 )
  • - geraspte parmezaanse kaas (150 gram)
  • - gemalen nootmuskaat
  • - zout
  • - slagroom (200 ml)
  • - water (1.5 liter)
  • - asperges (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Kook het water.
  • 2 Snijd de bosuitjes in ringen.
  • 3 Snijd de bladpeterselie fijn.
  • 4 Snijd de uiteinden (ongeveer 0.5 cm) van de asperges af.
  • 5 Hak de asperges in stukken en leg ze in gezouten water.
  • 6 Breng het aan de kook en kook ze ongeveer 20 minuten gaar.
  • 7 Haal de pan van het vuur en laat het nog ongeveer tien minuten nagaren.
  • 8 Pureer de asperges in het kookvocht, heel fijn met een staafmixer en roer de room er doorheen.
  • 9 Breng het op smaak met (vers)gemalen nootmuskaat.
  • 10 Verdeel het over diepe borden en maak de soep af met de Parmezaanse kaas, bosuien en de bladpeterselie.
  • 11 Heerlijk met stukjes geroosterd brood, ingesmeerd met knoflook en roomboter.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.