recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige wortelsoep met peterselie-olie

Voorgerecht
6 personen
30 min
Ingrediënten
  • - slagroom (100 ml)
  • - groentebouillon (750 ml)
  • - havermout (2 eetlepels)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - grote ui (1 )
  • - worteltjes (1 bos)
  • - ei (1 )
  • - olijfolie (100 ml)
  • - peterselie (45 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: blender, staafmixer.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Maal in een blender de peterselie heel fijn en meng de olijfolie erdoor.
  • 4 Kook het ei in acht minuten hard.
  • 5 Laat het schrikken en pel het.
  • 6 Wrijf het ei boven een kom met een lepel door een zeef.
  • 7 Hierdoor ontstaan kleine bleekgele korreltjes die op Mimosa lijken.
  • 8 Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in plakjes.
  • 9 Verwarm twee eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 10 Schep de kerriepoeder, wortel en havermout erdoor en bak twee minuten zachtjes.
  • 11 Schenk de bouillon erbij en kook de soep in tien tot twaalf minuten zachtjes gaar.
  • 12 Pureer alles met de staafmixer tot een mooi gladde, licht gebonden soep.
  • 13 Roer de room erdoor.
  • 14 Voeg wat zout en versgemalen peper toe en warm nog heel even door.
  • 15 Verdun de soep zo nodig met nog wat bouillon.
  • 16 Schep de wortelsoep in diepe borden en schep in het midden wat eiermimosa.
  • 17 Druppel de peterselie-olie eromheen in de soep.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.