recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige zuurkooltaart met ham

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - bladerdeeg (4 plakjes)
  • - gegrilde achterham (100 gram)
  • - crème fraîche (100 ml)
  • - eieren (3 )
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Vet een lage taartvorm (met een doornsnede van 22 cm) dun in, met olijfolie.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Laat de zuukool goed uitlekken.
  • 5 Snijd de gegrilde achterham in dunne reepjes.
  • 6 Fruit de ui zachtjes glazig in een hapjespan met olijfolie.
  • 7 Maak de zuurkool met twee vorken los en schep de kool met de tijm door de ui in de hapjespan.
  • 8 Schenk er het water bij en verwarm de zuurkool 5 minuten op matig hoog vuur.
  • 9 Laat het vocht verdampen.
  • 10 Klop de eieren los met de crème fraîche en wat zout en versgemalen peper en schep de zuurkool en de ham erdoor.
  • 11 Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een dunne ronde lap van 26 cm.
  • 12 Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan.
  • 13 Verdeel het zuurkoolmengsel in de taartvorm en schuif de taart een richel onder het midden in de oven.
  • 14 Bak de zuurkooltaart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.