recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roodbaarsfilet met tomaat uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - droge witte wijn (75 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - roodbaarsfilets (4 diepvries)
  • - tomaten (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pasta en sperziebonen.
  • 2 Voorbereiding: Ontdooi de roodbaarsfilets; Snipper de knoflook.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  • 4 Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • 5 Wrijf de visfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar in een lage ingevette ovenschaal.
  • 6 Verdeel de blokjes tomaat met de knoflook en tijm erover.
  • 7 Strooi er nog wat zout en peper op en sprenkel de wijn en olijfolie erover.
  • 8 Laat de roodbaars in de oven in 15-20 minuten gaar worden.
  • 9 Wijntip: Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijn zoals een Chardonnay uit Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.