recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roodfruit taart met hazelnoten

Nagerecht
10 personen
50 min
Ingrediënten
  • - aardbeien (250 gram)
  • - bramen (1 bakje)
  • - blauwe bessen (1 bakje)
  • - frambozen (1 bakje)
  • - poedersuiker (50 gram)
  • - griekse yoghurt (300 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - creme de cassis of coebergh rood fruit (2.5 eetlepels)
  • - melk (2.5 eetlepels)
  • - eieren (3 )
  • - zachte boter (175 gram)
  • - bloem (75 gram)
  • - fijne kristalsuiker (175 gram)
  • - hazelnoten (a 55 g) (2 zakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Vet een springvorm in (22-24 cm) Halveer de aardbeien.
  • 3 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
  • 4 Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn en doe ze over in een kom.
  • 5 Voeg de suiker, bloem, boter, eieren, en een snufje zout toe.
  • 6 Meng alles met de handmixer en voeg zoveel melk toe dat het een smeuïg beslag wordt.
  • 7 Schenk het beslag in de vorm en schuif deze een richel onder het midden in de oven.
  • 8 Bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna uit de vorm op een rooster.
  • 10 Halveer de taart overlangs en besprenkel de snijvlakken met de likeur.
  • 11 Klop in een kom de slagroom met de Griekse yoghurt en de poedersuiker tot een stevige massa.
  • 12 Leg de onderste taarthelft op een platte schaal en strijk ruim de helft van het roommengsel erover uit.
  • 13 Verdeel hier een derde van het zomerfruit over.
  • 14 Leg de bovenste taarthelft erop en bestrijk deze met de rest van de het roommengsel.
  • 15 Verdeel de rest van het fruit erover, in het midden een bergje en de rest er losjes omheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.