recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roodfruitsalade met yoghurt

Ontbijt
4 personen
735 min
Ingrediënten
  • - hazelnoten (40 gram)
  • - vloeibare honing (4 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (200 gram)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - bakje blauwe bessen (1 )
  • - bakje bramen (1 )
  • - bakje frambozen (1 )
  • - aardbeien (250 gram)
  • - watermeloen (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de sinaasappel.
  • 2 Snijd de part watermeloen over de breedte in plakken van drie cm dik.
  • 3 Leg de plakken plat op een plank en snijd de schil eraf.
  • 4 Snijd de plakken in blokjes.
  • 5 Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien.
  • 6 Schep in een schaal de blokjes watermeloen om met aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen en sinaasappelsap voorzichtig door elkaar.
  • 7 Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast, schep af en toe om.
  • 8 Verdeel de fruitsalade de volgende morgen over wijde schaaltjes.
  • 9 Hak de hazelnoten grof.
  • 10 Schep de Griekse yoghurt erop en garneer met honing en hazelnoten.
  • 11 Tip; Bereid de fruitsalade het liefst al de avond van tevoren en laat deze in de koelkast een nacht staan.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.