recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roodfruitsoep met citroenijs

Nagerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - aardbeien (250 gram)
  • - frambozen (200 gram)
  • - cranberrysap (200 ml)
  • - suiker (1 eetlepel(s))
  • - vanille-ijs (0.25 liter)
  • - verse munt (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: snijd de munt in dunne reepjes.
  • 2 Was de aardbeien en frambozen voorzichtig en pureer ze in een blender of met de staafmixer.
  • 3 Wrijf de puree boven een kom met een houten lepel door een zeef om de pitjes te verwijderen.
  • 4 Roer zoveel cranberrysap door het fruit dat het een mooie soep wordt.
  • 5 Roer er eventueel ook wat suiker door om de fruitsmaak iets te versterken.
  • 6 Laat de soep in de koelkast door en door koud worden.
  • 7 Verdeel de fruitsoep over diepe borden en schep in het midden een flinke bol ijs.
  • 8 Strooi de muntblaadjes in de soep.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.