recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roomijs met warme kersen

Nagerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - chocoladewafeltjes
  • - vanillesuiker (2 zakjes)
  • - slagroom (125 ml)
  • - kruidnagelpoeder (1 snufje)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - crème de cassis (2 eetlepels)
  • - kersen zonder pit (1 pot)
  • - slagroomijs (0.75 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Rol de chocoladewafeltjes op.
  • 2 Laat het ijs in 10 minuten iets zachter worden.
  • 3 Verwarm de kersen met een kwart van het vocht, de crème de cassis, sinaasappelschil, kaneel en kruidnagelpoeder in een pan op zacht vuur, of 2-3 minuten op vol vermogen in een afgedekte magnetronschaal in de magnetron.
  • 4 Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • 5 Schep het ijs met een ijsbolletjestang in hoge coupes.
  • 6 Verdeel de warme kersen met vocht erover en schep de slagroom erover.
  • 7 Garneer met een opgerold chocoladewafeltje.
  • 8 Wijntip: Cream sherry of witte port, koel geschonken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.