recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rosbief met jus van eekhoorntjesbrood

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - gedroogd eekhoorntjesbrood (25 gram)
  • - rosbief (500 gram)
  • - boter (25 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - rode wijn (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Maak het water heet en week het eekhoorntjesbrood 15 hierin.
  • 2 Neem de paddenstoelen uit het vocht, knijp ze uit en hak ze fijn.
  • 3 Hak de oregano fijn.
  • 4 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 5 Wrijf de rosbief in met zout en versgemalen peper.
  • 6 Verwarm de boter en olijfolie in een hapjespan tot het schuim wegtrekt.
  • 7 Bak de rosbief op vrij hoog vuur in 6-8 minuten rondom bruin.
  • 8 Verdeel het eekhoorntjesbrood met de champignons, knoflook en oregano rond de rosbief en bak de rosbief nog 10-15 minuten tot het vlees van binnen licht rood of rosé is (kerntemperatuur 50-55°C ), keer het vlees regelmatig.
  • 9 Leg de rosbief op een plank en houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  • 10 Schep de champignons in een kom.
  • 11 Voeg de wijn en het gezeefde paddenstoelenvocht aan het braadvocht toe en kook dit op hoog vuur bruisend in tot een lekkere jus.
  • 12 Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer ze op warme borden en met wat jus erover.
  • 13 Schep de champignons ernaast.
  • 14 Lekker met spruitjes en gebakken krieltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.