recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rosbief met knoflook en champignons

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - champignons (400 gram)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - spekblokjes (100 gram)
  • - boter (25 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rosbief (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de rosbief op kamertemperatuur is.
  • 2 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Hak de oregano fijn.
  • 4 Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • 5 Wrijf de rosbief in met zout, peper en een halve eetlepel paprikapoeder.
  • 6 Verhit de boter in een hapjespan en bak de rosbief in 5 minuten rondom bruin.
  • 7 Leg in een braadslede of ovenschaal.
  • 8 Bak de spekblokjes 2 minuten in het bakvet.
  • 9 Schep de plakjes knoflook en de champignons erdoor en strooi de oregano en nog een halve eetlepel paprikapoeder erover.
  • 10 Bak dit mengsel al omscheppend 2 minuten en verdeel het rond de rosbief in de schaal.
  • 11 Schuif de schaal in de oven en laat de rosbief in nog 25 minuten van binnen rosé worden.
  • 12 Serveer de rosbief in dunne plakken en schep de champignons met de jus erover.
  • 13 Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade van eikenbladsla met bleekselderij en druiven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.