recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rosbief met paprika-kruidenroom

Hoofdgerecht
2 personen
35 min
Ingrediënten
  • - rozemarijn (3 takjes)
  • - boter (25 gram)
  • - rosbief (500 gram)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - citroenmelisse (4 eetlepels)
  • - basilicum (4 eetlepels)
  • - peterselie (4 eetlepels)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - puntpaprika's (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de rosbierf op kamertemperatuur is.
  • 2 Verwarm de oven op 175 °C.
  • 3 Wrijf de rosbief in met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een kleine braadslede en braad de rosbief op het vuur rondom bruin.
  • 5 Zet de braadslede 10 minuten in de oven.
  • 6 Verwijder van de paprika's de zaden en zaadlijsten.
  • 7 Snij de paprika's in stukjes.
  • 8 Snijd de knoflook fijn.
  • 9 Bak ze met de knoflook afgedekt zachtjes in olijfolie tot ze zacht zijn in circa 15 minuten.
  • 10 Wrijf ze door een zeef.
  • 11 Snij de kruiden zo fijn mogelijk.
  • 12 Klop de crème fraîche stijf.
  • 13 Meng er voorzichtig de paprika en de kruiden door en breng op smaak met zout.
  • 14 Serveer het vlees in plakken met een schepje paprika-kruidenroom.
  • 15 Garneer met overgebleven kruiden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.