recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rosbief met sjalotjes en rozemarijn

Hoofdgerecht
6 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rode wijn (200 ml)
  • - verse rozemarijn (3 takjes)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - sjalotjes (250 g)
  • - boter (50 g)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - rosbief (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met knolselderijpuree en geroosterde pompoen.
  • 2 Voorbereiding: Pel de sjalotjes; Rasp de sinaasappel; Knip de verse rozemarijn in stukjes.
  • 3 Wrijf de rosbief in met mosterd, zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur snel rondom bruin.
  • 5 Leg het vlees in een kleine braadslede.
  • 6 Bak de sjalotjes in het bakvet rondom bruin en schep de sinaasappelrasp en takjes rozemarijn erdoor.
  • 7 Verdeel dit mengsel rond de rosbief.
  • 8 Blus het bakvet af met de wijn en kook dit in tot een lekkere jus.
  • 9 Verwarm 45 minuten voor het eten de oven op 175 °C en braad de rosbief nog 20 minuten in de oven tot het vlees van binnen rosé is (kerntemperatuur 50 °C).
  • 10 Laat de rosbief uit de oven even rusten.
  • 11 Verwarm de jus.
  • 12 Snijd het vlees in plakken en serveer ze op warme borden met jus en sjalotjes.
  • 13 Wijntip: Een niet te zware rode wijn, zoals Chianti Sensi of Montagny 1er Cru Chagnot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.