recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rosbief met wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - rode wijn (100 ml)
  • - vleesfond (200 ml)
  • - tijmblaadjes (1 eetlepel(s))
  • - kleine spruitjes (200 gram)
  • - winterwortels (250 gram)
  • - pastinaak (250 gram)
  • - rode ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - koekkruiden (2 theelepel(s))
  • - rosbief (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Vervang de rosbief door runderlende rollade. Braad deze eerst 15 minuten bij 220 °C. Voeg dan de groenten toe en volg verder het recept.
  • 2 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 220 °C; snijd de ui in partjes; snijd de pastinaak en winterwortel in grove stukken.
  • 3 Wrijf het vlees in met zout, versgemalen peper, de helft van de koekkruiden en de helft van de olijfolie.
  • 4 Leg het vlees in een braadslede.
  • 5 Schep de groente om met de rest van de koekkruiden, tijm en olijfolie.
  • 6 Verdeel de groenten rond het vlees.
  • 7 Braad het vlees en de groenten in de oven in 10 minuten bruin.
  • 8 Schakel de oven terug naar 125 °C, schenk de helft van de fond op de bodem en braad alles nog 20-30 minuten tot het vlees rosé is (kernthermometer 50 °C) en de groenten beetgaar.
  • 9 Laat het vlees 5 minuten rusten.
  • 10 Schep de groenten in een schaal.
  • 11 Schenk de wijn en de rest van de fond in de braadslede en kook dit al roerende in tot een lekkere jus.
  • 12 Serveer het vlees in plakken op warme borden met de jus erover.
  • 13 Schep de groenten ernaast.
  • 14 Lekker met knolselderijpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.