recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rosbief uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
110 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (100 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - rode zoete puntpaprika’s (2 )
  • - ui (1 )
  • - rosbief van het staartstuk (500 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - verse tijm (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: vleesthermometer en blender.
  • 2 Laat de rosbief op kamertemperatuur komen.
  • 3 Hak de tijm fijn.
  • 4 Snijd de ui in partjes.
  • 5 Snijd de paprika in lange repen.
  • 6 Pers de knoflook boven een kommetje uit en meng er de helft van de tijm, paprikapoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper en driekwart van de olijfolie door.
  • 7 Wrijf de rosbief rondom in met dit mengsel.
  • 8 Leg de rosbief in het midden van een braadslede en steek de vleesthermometer op het dikste stuk tot in het midden.
  • 9 Verdeel de ui en paprika rond het vlees.
  • 10 Strooi hier de rest van de tijm met wat zout en peper over en druppel de resterende olijfolie erover.
  • 11 Schuif de braadslede in het midden van de oven.
  • 12 Schakel de oven in op 175°C en laat het vlees langzaam braden tot de vleesthermometer 50°C aangeeft.
  • 13 Laat de rosbief op een plank onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • 14 Schenk de wijn en vleesfond in de braadslede en schraap de aanbaksel los.
  • 15 Doe de paprika en ui met het vocht uit de braadslede over in de blender en pureer alles tot een saus.
  • 16 Verwarm de saus in een steelpan zachtjes door tot de dikte goed is.
  • 17 Snijd de rosbief in dunne plakken.
  • 18 Schep de paprikasaus erover.
  • 19 Lekker met tagliatelle en sperziebonen.
  • 20 Menusuggestie Voor: gemengde salade met kleingesneden radijs en snippertjes serrano ham.
  • 21 Na: verse aardbeien met honing en verse tijmblaadjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.