recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rosbiefrolletjes met fijne groenten

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zure room (125 ml)
  • - mosterd (1.5 eetlepel)
  • - gebraden rosbief (vleeswaar) (8 plakjes)
  • - verse dille (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - sinaasappelsap (1 eetlepel)
  • - bieslook (24 sprietjes)
  • - bospenen (2 )
  • - bleekselderij (2 stengels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de dille heel fijn.
  • 2 Houd wat toefjes dille over voor de garnering.
  • 3 Snijd de bleekselderij en de bospenen in luciferdunne reepjes van 5 cm.
  • 4 Kook de bleekselderij- en wortelreepjes 2-3 minuten in ruim kokend water.
  • 5 Leg een derde van de bieslook in een zeef en schenk het kokende water erover.
  • 6 Spoel de bleekselderij en wortel in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 7 Knip de resterende sprietjes bieslook in stukken van 5 centimeter.
  • 8 Meng in een kom het sinaasappelsap met de olijfolie, dille en wat zout en peper tot een dressing en schep de reepjes groente en de bieslook erdoor.
  • 9 Spreid de plakjes rosbief uit en leg onderaan elk plakje een bergje met groentereepjes.
  • 10 Rol de plakjes rosbief stevig rond de groentereepjes.
  • 11 Bind de buideltjes vast met een sprietje bieslook.
  • 12 Meng de mosterd en wat zout en versgemalen peper door de zure room.
  • 13 Leg op elk bord twee rosbiefrolletjes en schep er een flinke lepel van het mosterdsausje naast.
  • 14 Garneer met een toefje dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.