recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roze koekjes

Bijgerecht
10 personen
75 min
Ingrediënten
  • - koekjes uitsteekvormpjes
  • - deegroller
  • - bakplaat bekleed met bakpapier
  • - koud water (2 eetlepel(s))
  • - snufje zout
  • - garneersnoepjes
  • - rode limonadesiroop (1 eetlepel)
  • - koude boter (150 gram)
  • - poedersuiker (200 gram)
  • - maã¯zena (25 gram)
  • - bloem (175 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de boter in kleine blokjes.
  • 2 Meng in een kom de bloem met de maïzena, de helft van de poedersuiker en een snufje zout.
  • 3 Voeg de klontjes boter toe, schep alles door elkaar en wrijf met je vingertoppen de boter door het bloemmengsel tot alles goed gemengd is en het eruit ziet als grof zand.
  • 4 Voeg het water toe en kneed dan alles snel tot een soepel deeg.
  • 5 Vorm het deeg in twee rollen van 5 cm dik.
  • 6 Verpak de rollen in plasticfolie en leg ze een 0.5 uurtje in de koelkast.
  • 7 Verwarm daarna de oven voor op 175 °C, snijd de deegrollen in plakjes van 0.5 cm dik.
  • 8 Of rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en steek er met koekvormpjes leuke figuurtjes uit.
  • 9 Leg de plakjes of figuurtjes naast elkaar op de bakplaat, zorg wel dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is.
  • 10 Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Laat ze op een rooster afkoelen.
  • 12 Roer in een kom de resterende poedersuiker met de limonadesiroop en eventueel een paar druppels water tot een glanzend glazuur.
  • 13 Bestrijk de koekjes met het glazuur en versier ze met snoepjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.