recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roze Valentijnspudding

Nagerecht
6 personen
220 min
Ingrediënten
  • - gelatine (7 blaadjes)
  • - olie (2 theelepels)
  • - bessensap rode bes (150 ml)
  • - fijne kristalsuiker (200 gram)
  • - karnemelk (400 ml)
  • - slagroom (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: (hart)puddingvorm van kunststof (inhoud 750 ml), handmixer met garden en een spuitzak met kartelmond.
  • 2 Schenk koud water in een wijde kom en leg de blaadjes gelatine erin.
  • 3 Dompel de blaadjes goed onder en laat ze tien minuten weken.
  • 4 Vet de puddingvorm heel dun in met de olie.
  • 5 Verwarm het bessensap in een steelpan tot het sap begint te koken.
  • 6 Voeg driekwart suiker toe en los de suiker al roerend op.
  • 7 Neem de pan van het vuur.
  • 8 Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het hete sap.
  • 9 Laat dit mengsel iets afkoelen.
  • 10 Schenk de karnemelk in een kom en roer het bessensapmengsel erdoor tot alles goed gemengd en egaal roze is.
  • 11 Zet de kom in een bak met koud water en laat de roze karnemelk nu afkoelen tot het mengsel geleiachtig begint te worden.
  • 12 Dit kan ruim een kwartier duren.
  • 13 Klop intussen in een andere kom de slagroom met een achtste suiker met de handmixer stijf.
  • 14 Doe een derde van de room over in de spuitzak en leg deze in de koelkast.
  • 15 Spatel de resterende room luchtig door het karnemelkmengsel tot alles goed gemengd is.
  • 16 Doe het mengsel over in de puddingvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 17 Laat de pudding in de koelkast in twee tot drie uur stevig worden.
  • 18 Schenk twee derde bessensap in een ruime kom en voeg de helft van het suiker toe.
  • 19 Los al roerend de suiker op.
  • 20 Blijf net zo lang roeren tot het weer heldere siroop geworden is.
  • 21 Maak met een vinger de bovenkant van de pudding van de rand los.
  • 22 Houd de puddingvorm een paar seconden in een bak met warm water.
  • 23 Leg een schaal op de vorm, keer ze samen.
  • 24 Schud even en laat de pudding in het midden van de schaal glijden.
  • 25 Schenk de saus over de pudding.
  • 26 Garneer de pudding met toefjes slagroom.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.