recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rozemarijn-gehaktspiesjes

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - couscous (3 eetlepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rode puntpaprika (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - verse rozemarijn (10 takjes)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de paprika in hele kleine stukjes.
  • 2 Ris de rozemarijnnaaldjes van 2 takjes en hak ze fijn.
  • 3 Maak in een kom het gehakt los.
  • 4 Pers de tenen knoflook erboven uit.
  • 5 Voeg de fijngehakte rozemarijn, paprikastukjes, paprikapoeder, kaneel en couscous met wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • 6 Kneed alles goed door elkaar tot het gehakt plakkerig wordt.
  • 7 Verdeel het gehakt in gelijke porties (1.5 per persoon) en vorm deze tot worstjes van 8-10 cm lang.
  • 8 Leg op elk worstje een takje rozemarijn, laat het topje 1 cm boven het worstje uit steken en aan de andere kant het steeltje.
  • 9 Druk het takje in de lengte in het gehakt en vorm het worstje rond het takje.
  • 10 Leg de spiesjes op een bord en laat ze afgedekt op een koele plaats 30 minuten rusten.
  • 11 Bestrijk de gehaktspiesjes rondom met olijfolie en rooster ze in een warme grillpan in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
  • 12 Keer ze steeds een slag.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.